Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου

Αριστοτέλους 42, Χαλάνδρι , Τηλ. 215 55 11057

sinetairistiko

Menu

Ο Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου στη γιορτή Κουκλοθέατρου! Κύριο

  • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
  • Διαβάστηκε 2011 φορές

web1Η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, από τον κόσμο της μαριονέτας και του θεάτρου σκιών, προκειμένου να αναδειχθεί μία μορφή τέχνης με πανάρχαια ιστορία.

Το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου UNIMA-ΕΛΛΑΣ αποφάσισε ο φετινός εορτασμός να γίνει με γενικό πρόταγμα τη συνεργατική παραγωγή/δράση και τη συνεύρεση των κουκλοπαικτών μεταξύ τους καθώς και με άτομα ή ομάδες από άλλους (καλλιτεχνικούς ή μη) χώρους. Όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του (http://www.unimahellas.org) "σκοπός είναι να μην οργανώσουμε άλλο ένα φεστιβάλ έτοιμων παραστάσεων, αλλά να προκαλέσουμε όσο γίνεται περισσότερο το συγχρωτισμό μεταξύ κουκλοπαικτών και άλλων ανθρώπων μέσα από συλλογικές δράσεις με διάρκεια (είτε αυτές καταλήξουν σε κάποιο δρώμενο, παιχνίδι, εργαστήριο, ή ότι άλλο προκύψει από τις συνευρέσεις). Μια γιορτή όπου η δική μας δράση/σχέση να κοινωνείται ακόμα πιο έμπρακτα και χειροπιαστά."

Ο Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου ήταν εκεί και παρουσίασε μια δεκάλεπτη παράσταση δρόμου εμπνευσμένη από τα μαθήματα κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας που είχε διοργανώσει το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου με εισηγητές τους κουκλοπαίχτες Γιάννη Τσιούτα και Νίκο Μιχόπουλο.

Δείτε το βίντεο! 

web3

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή
Orange Blue Green