Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου

Αριστοτέλους 42, Χαλάνδρι , Τηλ. 215 55 11057

sinetairistiko

Menu

Μαθήματα Δημιουργίας Κόμιξ

Comic-Seminars 400

Μαθήματα δημιουργίας κόμιξ προσφέρονται ξανά από τον Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών χωρίς να θεωρείται αναγκαία η βασική γνώση σχεδίου. Απαραίτητη, σε πρώτη φάση, προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ένα καλοξυσμένο μολύβι, μια γόμα και λευκό χαρτί.
Παρακολουθώντας τα μαθήματα μπορείτε να μάθετε να φτιάχνετε το δικό σας ολοκληρωμένο σκίτσο.

Εισηγητής θα είναι ο Απόστολος Πλαχούρης, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τμήμα θεατρικών σπουδών) και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών (Δ΄ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Π. Χαραλάμπους). Έχει φιλοτεχνήσει κλασικά έργα (Τολστόι, Πόε, Ντίκενς, Ζολά, κ.ά) δοκί¬μια και ποιητικές συλλογές Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
Συνεργάζεται τακτικά (σκίτσα – σχέδια- εξώφυλλα) με τις εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλου και «Στιγμή» του Αιμίλιου Καλιακάτσου.
Σκίτσα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες της Αθήνας και της περιφέρειας (όπως Αυγή, Γαλέρα,Team,Εξόρμηση, Θητεία, Τόλμη της Κρήτης, ΜΜέσα, Εν Δελφοίς κ.α ) και στα λογοτεχνικά περιοδικά Μανδραγόρας και Οροπέδιο.

Δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 6976622821

 

Διαβάστε περισσότερα...

Γνωριμία με τον προγραμματισμό: - 2ος κύκλος στο Χαλάνδρι

codify oct2015

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε μια νέα, καινοτόμα εκπαιδευτική δραστηριότητα, το codify.gr . Στόχος των προγραμμάτων είναι να αποκτήσουν τα παιδιά τις πρώτες βασικές γνώσεις και δεξιότητες πληροφορικής και να προσεγγίσουν την τεχνολογία από την πλευρά της δημιουργίας και όχι της απλής χρήσης. Να απομυθοποιήσουν τον κόσμο της και να διαπιστώσουν ότι μπορούν όχι μόνο να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή ή να παίξουν ένα παιχνίδι, αλλά να φτιάξουν τα δικά τους! 

Για το επόμενο διάστημα έχουμε προγραμματίσει την διεξαγωγή των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων στα Βόρεια Προάστια. Η διεξαγωγή του 3ου κύκλου του προγράμματος «Γνωριμία με τον προγραμματισμό», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών γίνεται σε συνεργασία με το 1o Συνεταιριστικό Φροντιστήριο Χαλανδρίου, Αριστοτέλους 42 στο Χαλάνδρι


Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 8 ώρες και θα διεξαχθεί τα Σάββατα 17, 24, 31 Οκτώβρη και 7 Νοέμβρη. Το ωράριο θα είναι 09:30-11:45.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 70€. Για ομαδικές συμμετοχές, αδέρφια κλπ, θα υπάρχει έκπτωση. Η εξόφληση μπορεί να γίνει και σε 2 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους εξής τρόπους για την κράτηση θέσης:  Στο τηλέφωνο 211.800.7115, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και στο site μας www.codify.gr συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο  www.codify.gr καθώς και στο www.facebook.com/wwwcodifygr .
 
Με εκτίμηση

Η ομάδα της Codify

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.codify.gr

om/wwwcodifygr

Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 'Γνωριμία με τον προγραμματισμό'

Για παιδιά 5ης, 6ης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατα 16 Μάϊου, 23 Μαϊου, 6 και 13 Ιουνίου

Τοποθεσία: Χαλάνδρι - 1ο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο, Αριστοτέλους 42.

codifyH Codify είναι μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την τεχνολογία και τις εφαρμογές της, με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν και να μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Στα πλαίσια αυτά έχει δημιουργήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα οποία μετατρέπουν τη διαδικασία εξοικείωσης με την τεχνολογία και την πληροφορική σε ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι.

Όπως σημειώνουν και οι ίδιοι "Τα θετικά σχόλια και τα αποτελέσματα που διαπιστώνουμε ότι έχουν τα προγράμματα μας στον τρόπο σκέψης των παιδιών και στην προσέγγιση που έχουν πλέον στην τεχνολογία, μας κάνουν υπερήφανους και μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Συνεπώς συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό , αυτή την φορά στα Βόρεια Προάστια. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε σχετικά με την διεξαγωγή του 3ου κύκλου του προγράμματος «Γνωριμία με τον προγραμματισμό», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 5ης, 6ης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου. Αυτή τη φορά, το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην περιοχή του Χαλανδρίου και πιο συγκεκριμένα σε συνεργασία με το 1ο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο Χαλανδρίου".  

chalandri codify

Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες και θα διεξαχθεί τα Σάββατα 16 & 23 Μαΐου καθώς και 6 & 13 Ιουνίου. Το ωράριο θα είναι 10:00-13:00.

Eνδεικτικό περιεχόμενο προγράμματος:

  • Η τεχνολογία στην καθημερινότητά μας
  • Σύντομη ιστορία υπολογιστικών μηχανών και υπολογιστών
  • Η ανατομία ενός υπολογιστή (παρουσίαση υπολογιστή τύπου raspberry pi)
  • Εισαγωγή στη λογική σκέψη και τον προγραμματισμό. Ο κώδικας επικοινωνίας με τους υπολογιστές.
  • Εκμάθηση βασικών εννοιών προγραμματισμού (μεταβλητές, τύποι δεδομένων, αποφάσεις υπό συνθήκη, επαναλήψεις κλπ.)
  • Εκμάθηση περιβάλλοντος προγραμματισμού Scratch
  • Και πολλή πρακτική εξάσκηση! Προγραμματισμός σε Scratch, χρήση αισθητήρων με Picoboards, προγραμματισμός robots κ.α. Τα παιδιά θα αποκτήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να συνεργαστούν και να φτιάξουν το δικό τους παιχνίδι που θα μπορεί να αλληλεπιδρά με το φυσικό κόσμο (ήχο, φως κλπ.)

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 120€. Για αδέλφια και ομαδικές συμμετοχές ισχύουν εκπτώσεις.Η εξόφληση μπορεί να γίνει και σε 4 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

afissa1

Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους εξής τρόπους για την κράτηση θέσης: Στο τηλέφωνο 211.800.7115, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και στο site μας www.codify.gr συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο www.codify.gr καθώς και στο www.facebook.com/wwwcodifygr

Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό Παζάρι του Συνεταιρισμού

Ο Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου διοργανώνει πασχαλινό παζάρι το τριήμερο 3, 4 και 5 Απριλίου στο Χαλάνδρι, στον πεζόδρομο Χαϊμαντά & Πλάτωνος. 

Ελάτε να μας γνωρίσετε και να αγοράσετε χειροποίητες λαμπάδες.

Σας περιμένουμε!

bazar1bazar2
 
 
Παρασκευή, 3/4 από 17.00 - 21.00
 
Σάββατο, 4/4 από 10.30 - 17.00
 
Κυριακή, 5/4 από 10.30 - 17.00

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Επόμενο βήμα της Πρωτοβουλίας ΣΟΝΧ! Ακροάσεις 28.2 - 1.3

darlassi-photo390

Το Σάββατο 28.2 και ώρα 5μ.μ. και την Κυριακή 1.3.2015 και ώρα 11π.μ. θα πραγματοποιηθούν, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου (Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18), ακροάσεις για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Χαλανδρίου. 

Οι ακροάσεις αυτές έχουν περισσότερο το χαρακτήρα της γνωριμίας των παιδιών μεταξύ τους και με το μαέστρο κο Αναστάσιο Συμεωνίδη και λιγότερο της αυστηρής και αγχωτικής διαδικασίας επιλογής – αποκλεισμού.

Στην ακρόαση μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι που παίζουν οποιοδήποτε συμφωνικό όργανο (έγχορδα με δοξάρι, ξύλινα / χάλκινα πνευστά) και βρίσκονται περίπου από επίπεδο 1ης Μέσης και άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή στις ακροάσεις, συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ανατρέξτε στο site της ΣΟΝΧ στην παρακάτω θέση:

https://orchistranewn.wordpress.com/2015/01/19/32/

Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη της πρωτοβουλίας ΣΟΝΧ από τη Φιλαρμονική Δ.Χαλανδρίου

logo sonx Με δημόσια επιστολή του, ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δ. Χαλανδρίου και πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Καλλιτεχνικού Προσωπικού Μουσικών Εκτελεστών έργων - οργάνων σε μουσικά σύνολα των ΟΤΑ, κος Καλαϊτζής Γεώργιος, δηλώνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου χαιρετίζουν και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία δημιουργίας συμφωνικής ορχήστρας νέων στο Χαλάνδρι. 

Ακολουθεί η επιστολή:

epistoli filarmoniki

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Μια σημαντική πρωτοβουλία ξεκινάει το Σάββατο 10.1.2015

orxistra"Μπορούμε να φανταστούμε τι θα σήμαινε για την πόλη, αν μερικές δεκάδες νέοι μουσικοί της γειτονιάς μας έρχονταν σε επαφή, συντονίζονταν σε μία μεγάλη πολιτιστική παρέα και χρωμάτιζαν τη ζωή μας με ήχους από εκλεκτά έργα του κλασσικού ρεπερτορίου; Την εποχή που ο πολιτισμός αντιμετωπίζεται σαν μία επικουρική πολυτέλεια και λόγω της επίσημης πολιτιστικής πολιτικής οι συμφωνικές ορχήστρες παλεύουν να παραμείνουν ζωντανές, εμείς, σε πείσμα των καιρών, εμπνεόμενοι από τη φιλοσοφία και την εμπειρία του «El Sistema», προχωράμε στη συγκρότηση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Χαλανδρίου!"

Με τα παραπάνω λόγια, η Πρωτοβουλία για τη Δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στο Χαλάνδρι απευθύνει πρόσκληση προς τους μουσικούς της πόλης μας και τους καλεί σε συνάντηση το Σάββατο 10 Ιανουαρίου για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα. Τη σημαντική αυτή προσπάθεια υποστηρίζει ο Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου ο οποίος και θα φιλοξενήσει στα νέα του γραφεία την πρώτη συνάντηση. 

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 42, 2ος όροφος, δίπλα από το Συνεταιριστικό Φροντιστήριο.  

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους http://orchistranewn.wordpress.com/

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

bazaar 01

Ο Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι το Σάβββατο και την Κυριακή 13 και 14 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, δίπλα στην παιδική χαρά. Σας περιμένουμε όλους. 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο 2015

kid-desktop-wallpaper-calendar

Γονείς και εκπαιδευτικοί φτιάχνουμε τον 1ο αυτοδιοικούμενο και αυτοδιαχειριζόμενο συνεταιριστικό παιδικό σταθμό στην Αττική και θέτουμε τις βάσεις για την επέκταση αυτού του μοντέλου λειτουργίας σε όλη τη χώρα. Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια στην καμπάνια χρηματοδότησης από τα κάτω (crowdfunding).

Επισκεφτείτε τη σελίδα http://startsomegood.com/Venture/halandri_parents_social_cooperative_enterprise/Campaigns/Show/education_action_calendar_2015

Company-Desktop-Wallpaperκαι υποστηρίξτε μας παραγγέλνοντας το ηλεκτρονικό ημερολόγιο του 2015 που δημιούργησε ο Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου από ζωγραφιές των παιδιών. 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Δημιουργώντας το κόμιξ

Μαθήματα δημιουργίας κόμιξ προσφέρονται πλέον από το Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών χωρίς να θεωρείται αναγκαία η βασική γνώση σχεδίου. Απαραίτητη, σε πρώτη φάση, προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ένα καλοξυσμένο μολύβι, μια γόμα και λευκό χαρτί.
Παρακολουθώντας τα μαθήματα συνολικής διάρκειας 10 ωρών (με δυνατότητα παράτασης), μπορείτε να μάθετε να φτιάχνετε το δικό σας ολοκληρωμένο σκίτσο.

Διαβάστε περισσότερα...
Orange Blue Green