Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου

Αριστοτέλους 42, Χαλάνδρι , Τηλ. 215 55 11057

sinetairistiko

Menu

Διανομή λαχανικών

  • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
  • Διαβάστηκε 3258 φορές
Ο Συνεταιρισμός Γονέων σε συνεργασία με το δίκτυο Aγροναύτες από τον Απρίλιο του 2012 έχει προχωρήσει στην δημιουργία ενός μικρού τοπικού δικτύου διανομής φρέσκων βιολογικών λαχανικών σε επίπεδο βδομάδας στην πόλη.
 
Συγκεκριμένα διανέμονται φρεσκοκομμένα από αγρόκτημα στο Καπανδρίτι μία πληθώρα λαχανικών της εποχής, υψηλής ποιότητας που σε επάρκεια αρκούν για τις ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας για μία εβδομάδα.
 
Ο κάθε αγοραστής λοιπόν αυτό που παραγγέλνει είναι αυτό που λέμε  - καλάθι: τόσο σαλατικά και μυρωδικά όσο και λαχανικά για μαγείρεμα σε μία μεγάλη τσάντα όπως βγαίνουν από το χωράφι.
 
Το αποτέλεσμα αυτό είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου χωρίς μεσάζοντες όπου δρα ευεργετικά τόσο για τον αγρότη  όσο και για τον καταναλωτη:
 
Ο αγρότης ότι κόβει από το χωράφι το πουλάει και δεν έχει ανάγκη ψυγείου με αποτέλεσμα το λειτουργικό του κόστος να πέφτει κατακόρυφα
 
Διαμορφώνει τις καλλιέργειές του σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών του, χωρίς μονοκαλλιέργειες  που τον εξερτούν πό μεσάζοντες
 
Ο καταναλωτής παραλαμβάνει λαχανικά με γεύση που την έχουμε ξεχάσει
 
Ο  αγρότης μας είναι ο Θ. Αρβανίτης από τους πρώτους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα. Το δίκτυο που διαμορφώνεται και σε άλλες περιοχές της Αθήνας έχει φτάσει τα 100 καλάθια την εβδομάδα.
 
Με αφετηρία τα 5κιλα / 10 euro και λόγω των πλεονεκτημάτων που αναφέρθηκαν τα κιλά του καλαθιού έχουν ανέβει κατά πολύ όχι όμως και η τιμή που προσεγγίζει πια τα συμβατικά λαχανικά της λαϊκής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή
Orange Blue Green